Välj rätt produkt

Så här blir huden Solbrun

Steg 1

Huden utsätts för UV-strålar (ultra violet ljus)

Steg 2

Melanocyter producerar sedan Melanin i epitelcellerna

Steg 3

Melanincellerna rör sig mot hudens yta

Steg 4

UV-ljus oxiderar melaninet och utvecklar en solbränna

Hudtyper

Att bestämma en persons hudtyp är avgörande för att säkerställa att du får rätt råd för en fin solbränna.
Vår naturliga hudfärg påverkas av pigmenten i huden och närvaron och mängden melanin.
I allmänhet tillhör kunder som vill sola för att bli bruna hudtyperna 3 och 4.
Enskilda hudtoner kan delas in i sex huvudkategorier:

Hudtyp 1

Personer med mycket ljus eller känslig hud, ofta med rött hår och fräknar, samt ljusblå, ljusgrå eller ljusgröna ögon. Personer som sällan eller aldrig solar.

Rekommendation

Dessa kunder ska INTE sola i solarium eller utomhus. Vi rekommenderar att de överväger ett solfritt alternativ.

Hudtyp 2

Personer med ljus hud som vanligtvis bränner sig när de solar. Tenderar att ha ljust hår och blå eller bruna ögon.

Rekommendation

EU:s vetenskapliga kommitté för kundprodukter uppger att personer med hudtyper 1 och 2 INTE ska fortsätta att sola med UV-strålar.

Hudtyp 3

Personer med brunaktig/vit hud som lätt blir ganska lätt, men som kan bränna sig om de är överexponerade. Även om de lätt blir bruna borde de förstå att de fortfarande kan bränna sig, särskilt om de inte redan har en basbränna.

Rekommendation

Även om dessa kunder har lätt för att bli bruna bör de respektera det faktum att de fortfarande kan bränna sig.

Hudtyp 4

Personer med mörk hud som blir mörkare väldigt lätt och knappast någonsin bränner sig, men som ändå måste vara försiktiga så att de inte genomgår långvarig överexponering.

Rekommendation

Dessa kunder blir väldigt lätt bruna men bör aldrig överstiga den rekommenderade sessionstiden.

Hudtyp 5+6

Personer med hudtyper 5 och 6 är naturligt bruna, där 5 är naturligt brun hud och 6 är naturligt brun/svart hud. I allmänhet tillhör kunder som vill sola för att bli bruna hudtyperna 3 och 4.

Huvudingredienser

UV-lotions innehåller ett överflöd av rika, fuktgivande ingredienser som ger huden näring under solbränningsprocessen. Här är några av de mest populära ingredienserna och de fördelar de ger:

Acaibär

En populär antioxidant som kan hjälpa till att återställa hudens elasticitet och spänstighet

Aloe Vera

Ett läkande och lugnande extrakt för exceptionell hudfuktning

Kakaosmör

Innehåller naturliga antioxidanter och har en sammetskonsistens; de mjukgörande egenskaperna gör den perfekt för utmärkt silkeslen hud

Monoi de Tahiti-olja

En naturlig koncentrerad mjukgörare som fungerar för att penetrera och återfukta huden samtidigt som den skyddar huden mot yttre skador

Kokosnötolja

En väldigt bra fuktgivare som hjälper torr hud

Hampfröolja

Denna naturliga fukt, som ofta används i hudvårdsprodukter, täpper inte porerna och är en utmärkt antioxidant som har antiinflammatoriska egenskaper och även kan fungera för att jämna ut hudtonen

Morotsfröolja

Eftersom morotsfröolja innehåller mycket antioxidanter är den utmärkt för åldrande hud och hjälper till att skydda din hud från miljöbelastning

Grönt te

Grönt textrakt är en stark antioxidant som skyddar huden mot skadliga effekter från fria radikaler och påverkar därför hudens ton och hälsa

Pepparmyntaextrakt

Pepparmintolja används för att lindra hudirritation och rodnad där inflammation uppstått. Pepparmynta är utmärkt för personer med orolig hud

Sea Kelp

Sea Kelp har överlägsna oljefria fuktgivande fördelar som hjälper till att mjukgöra huden och samtidigt stödja en strålande frisk glöd

Vindruvskärnextrakt

Hjälper till att förebygga skador på huden

Kukui-smör

Absorberas lätt och innehåller fettsyror för att återställa och vitalisera frisk hud

Vitamin A

Förbättrar ton, elasticitet och jämnhet

Vitamin C

Bekämpar skador från fria radikaler och hjälper till att skapa kollagen för en hud med ett yngre utseende

Vitamin E

Främjar livlig, frisk och yngre hud

Vitamin F

Har 3 viktiga fettsyror som låser inne fukt

Olika Typer av Lotion

Acceleratorer

Fuktighet är avgörande för processen att få en fin solbränna. Acceleratorer är specifikt formulerade för att konditionera huden medan de fyller på med viktiga vitaminer. Förutom att tillhandahålla fukt har acceleratorlotioner ingredienser som utlöser melanocytcellerna för att producera mer melanin. Detta i sin tur är det som hjälper dig att sola snabbare. När du ser denna symbol bekräftar den att dessa produkter inte har några stickande egenskaper eller bronzeregenskaper.

Tingle

Denna typ av lotion gör att du omedelbart kan känna och se hur din solbränna uppenbarar sig. Ingredienserna hjälper till att stimulera snabb blodcirkulation på hudens yta, vilket skapar en extrem rodnad och uppvärmning/stickande känsla för att öka intensiteten och utseendet på solbrännan.

Stickfaktorn varierar från intervall till intervall vilket ger dig en måttlig till extrem stickning. Effekten är tillfällig men kan pågå i flera timmar.

Varning: Vi rekommenderar att du testar ett litet område på huden innan du använder en tingleprodukt. Tingleprodukter bör inte användas av nybörjare eller personer med känslig hud. Använd aldrig en tingel produkt utomhus.

Cooling Lotion

Hjälper dig att uppnå önskade solbränna samtidigt som den hjälper din hud att känna sig sval.

Bronzers

En bronzer är en produkt med naturliga ingredienser eller DHA som ger färg till huden. Lotions som innehåller bronzers gör det möjligt att uppnå större resultat från din solupplevelse, ibland även snabbare. Det finns tre huvudtyper av bronzer.

DHA-Bronzers

En DHA (dihydroxyaceton)-bronzer kräver ingen UV-ljusstimulering för att ge en solbränna. Dessa bronzers fungerar genom att reagera på vissa proteiner på ytskikten i din hud. DHA tar ungefär 6 till 8 timmar att utvecklas fullt ut och bör alltid appliceras i cirkulära rörelser. Tvätta alltid händerna efter användning när du använder en produkt som innehåller DHA-bronzer.

Kosmetiska Omedelbara Bronzers

Som namnet antyder ger dessa bronzers en omedelbar färg men tvätta bort när du duschar eller kommer i kontakt med vatten. När du använder en lotion som innehåller dessa bronzer ser du en initial färg med den extra fördelen att du får en gyllenbrun hy direkt.

Naturliga Bronzers

En naturlig bronzer förbättrar hudens naturliga solbränningspotential genom att använda medel som förekommer naturligt i huden. Nnågra av dessa ingredienser inkluderar Henna, valnötsolja, kolanöt, karamell och morotolja.