Sola säkert

Med individuell solning menas att man solar efter sina personliga förutsättningar beroende på hudtyp. Grundtanken med konceptet är att bygga upp en säker, djup och vacker solbrun färg utan att någonstans på vägen utsätta sig för solsveda/rödhet.

  • Solsveda vid solning är inte att eftersträva, det ger inga positiva effekter på en fin solbrun hud.
  • Solar du utan att bli röd behäver du aldrig oroa dig.
  • Du får många positiva effekter av måttlig och förnuftig solning.
  • Den mest säkra solbrunhet man kan skaffa sig i Meddos solarier, bygger på att följa det exponeringsschema som gäller för din hudtyp och det solarium du väljer. När du solar i ett solarium knutet till vårt koncept bygger du upp din solfärg långsamt, utan att bränna dig på vägen.

Vad har du för hudtyp?

I solariet kan du anpassa soltiden efter din hudtyp. Du kan dosera solningen exakt. Du tar enkelt reda på vilken hudtyp du har. Därefter bestämmer du soltid med hjälp av exponeringsschemat.

För alla gäller att sola med förnuft och få en vacker brun färg! Ha tålamod och börja med korta solstunder för att sedan öka på några minuter åt gången. Det tar ca 2-3 veckor till ett fint resultat. Efter det kan du sola en gång i veckan för att behålla färgen.

Hudtyper

Hudtyp 1


Mycket ljus hy, ofta med rött eller rödblont hår samt fräknar och ett större antal leverfläckar. Denna kategori bränner sig mycket lätt i solen och blir mycket sällan eller aldrig bruna.

Hudtyp 2


Ljus hy, blir lätt röd/bränd i solen i de första stadierna av solandet. Med försiktighet, tålamod och med korta solstunder i taget kan fin brun färg uppnås.

Hudtyp 3


Lätt brun hy och bruna eller mörka ögon samt mörkt eller svart hår. Blir lätt brun men kan också bli röd vid överexponering.

Hudtyp 4


Mörk hy som mycket lätt blir brun och knappast eller aldrig bränd av solen. Dock behöver även personer med denna hudtyp vara försiktiga så att de inte solar för länge.

Hur länge du ska sola i ett solarium avgörs i första hand av din hudtyp. Här nedan visas ett generellt exponeringsschema som ger en uppfattning om skillnaden i soltid mellan de olika hudtyperna och om hur soltiden kan ökas från första soltillfället. Olika solarier har olika effekt, så titta på schemat för det solarium du valt.

Exponeringsschema

Hudtyp1:a gången2:a gången3:a gången
1Hud:Mycket ljus6912
Fräknar:Vanligen många
Hår:Rött eller ljust
Ögon:Blå
2Hud:Ljus91215
Fräknar:Inga
Hår:Mörkblont, brunt
Ögon:Grå, bruna
3Hud:Ljusbrun121519
Fräknar:Inga
Hår:Mörkt
Ögon:Mörka
4Hud:Ljusbrun till brun151921
Fräknar:Inga
Hår:Mörk
Ögon:Mörka

Solkrämer

De flesta crémerna använder du inför solningen för att bevara hyns naturliga fuktighet och öka blodcirkulationen i huden. Det sistnämnda hjälper dig att snabbare få en vacker solbränna.

Det finns solkrämer med olika egenskaper för olika behov som:

  • tillför fukt, vitaminer och antioxidanter, som bidrar till att minimera finare rynkor och linjer och får din hy att alltid kännas lika len och fräsch.
  • med hjälp av så kallade Liposomer höjer effekten av solandet genom att huden snabbare bli brun.
  • ger ”tingle-effekt” , vilket innebär ingredienser som ökar blodtillförseln och därmed syret i hudens ytligare blodkärl och på så sätt förstärker soleffekten.
  • används efter solning för att bevara hudens fuktighet.

I loved it when it came out on the macbook and I thetruthspy review love the one on the pro