Fråga mig om solning!

  • Vad händer i huden när jag solar?
  • Hur fort kan jag blir brun?
  • Hur länge sitter solbrännan kvar?

Vad vill du veta? Ställ en fråga om solning så svarar jag. Kolla först om jag inte redan svarat på just din fråga bland de vanligaste frågorna längst ner. Annars kan du ställa en fråga i formulåret nedan så får du svar via email så snabbt som möjligt.

Frågor & Svar

Våra öppettider är 07-21 alla dagar i veckan för att våra kunder ska kunna sola när det passar dem bäst. Solariet är Drop In vilket betyder att ingen tidsbokning behövs heller.
Vi har olika minutpriser på våra olika solsängar, fr 2,5 kr/minuten upp till 3,75 kr/minuten. En solsession kostar ca 40-80 kr, beroende på vilket solarium du väljer och hur länge du vill sola.
Vi använder olika betalsystem men enklast är vår app som gör att du betalar med din telefon via en pekskärm i solariet . Du kan även betala med mynt och/eller polletter. I växlaren som finns på solariet kan du växla sedlar (20:or och 100:lappar) till polletter. 1 st pollett är värd 20 kr.
Du kan även betala solning med ditt solkort om du har ett sedan tidigare.
Det är enkelt att sola hos oss! Du väljer ett solarie som passar dig med hjälp av informationen som finns på varje dörr till solariet. Betalning sker med mynt eller/och med polletter eller med ditt VIP-Solkort. Sedan följer du våra instruktioner som finns i varje rum för att välja soltid och använda solariets funktioner så som fläktstyrka, vattendimma, musikvolym osv.
Vi är ett seriöst drop-in solarium och byter alltid rör långt innan den rekommenderade tiden. Vi använder endast godkända rör. Våra kunder kan känna sig trygga, sola säkert och effektivt.
Nya rör har något högre effekt än rör som har gått tiden ut med effektförlusten är betydligt mindre än vad man allmänt tror.
Andra saker som påverkar effekten på rören är damm och smuts på rör och insida av liggskivorna. Därför rengör vi alltid solariernas insida regelbundet.
Precis som när du ska sola utomhus i solen ska du inte använda deodorant, parfym eller kosmetika när du solar solarium.
Avlägsna all smink och smuts i ansiktet och på huden för bästa resultat. I vår varuautomat kan du köpa rengöringshandduk till ansiktet som dessutom vårdar och återfuktar din hud.
Äter du någon medicin bör du rådfråga din läkare om du är osäker om det går bra att sola. Vissa mediciner innehåller ämnen som gör att du blir ljuskänslig och i det fallet bör du avstå från att sola ute och i solarium.
Solkrämerna som vi säljer på Västra Hamnens Solarium är av hög kvalitet och anpassade för att användas i samband med solariesolning. Dessa krämer fördjupar och förlänger brunfärgen samtidigt som att dem återfuktar och vårdar din hud.
Ett annat bra tips är att skrubba huden innan solningen när du duschar, antingen med peelingkräm eller med handduken för att få bort döda hudceller.
Vi rekommenderar att man alltid låter huden vila 48 h mellan soltillfällena.
När du uppnått önskad färg på huden kan du sola ca en gång i veckan för att underhålla brunfärgen och ta del av solningens fördelar. Enligt internationella experter kan du sola i solarium 4 till 5 omgångar per år med 10-12 solarietillfällen per omgång. Strålskyddskommittén formulerar sina rekommendationer något försiktigare och begränsar ditt solbadande i sol och solarium till 20 solbad per år. Om du inte har lätt att få solsveda, dvs redan är brun, kan du sola oftare.
Det tar lite tid att få igång pigmenteringen om man inte solat på ett tag. Därför bör man inte stressa fram färgen och riskera rodnad.
Vi rekommenderar inte att man solar en längre stund precis dagen innan, utan att man istället besöker solariet lite mer regelbundet innan och bygger en snygg bränna.
Planera din solning inför eventet och sola några fler gånger och kanske kortare sessioner i början och öka sakta soltiden successivt. Använd gärna vår solguide som finns i varje rum som hjälp.
Följ anvisningarna i vårt solarium som berättar hur länge du ska sola beroende på vilken hudtyp du har. En av skillnaderna mellan att sola solarium och sola ute är att du mycket enklare kan kontrollera din soltid i ett solarium. Är du nybörjare ska du sola kortare och sedan öka tiden när huden har vant sig.
Använd alltid sunt förnuft när du solar ute och i solarium. Det är hälsosamt att sola så länge du inte bränner dig eller blir röd.
Vi säljer högkvalitativa solkrämer från Australian Gold som är anpassade för solarium i vår varuautomat. Dessa krämer fördjupar och förlänger din solbränna, återfuktar och vårdar din hud och ger en accelererande soleffekt.
Genom att ta väl hand om huden håller brunfärgen längre och bättre. Skrubba gärna huden i duschen innan solningen, med peelingkräm eller handduken. Avlägsna alltid smink innan solning och använd våra solkrämer. Det ger din hud bättre förutsättningar.
Det tar tid för huden att reagera på UV-ljus. När du solar första gången tar det 2-3 dagar innan de nybildade melaninkornen UV-A ljuset och börjar mörkna.
Eftersom ansiktet är utsatt för ljus och sol nästa hela tiden har naturen gett ansiktet ett tjockare hornlager som skyddar mot UV-ljuset. Därför är det något svårare att bli brun där.
Det är även svårare att bli brun på insidan av armarna och på benen eftersom vi har mindre pigment där.
Ögonlockens hud är väldigt tunn och känslig därför räcker det inte med att blunda. Det är viktigt att använda ögonskydd när du solar solarium för att skydda dina ögon. Använd ögonskydden som släpper inte igenom UV-ljus (finns att köpa i vår varuautomat).
Absolut inte! Solandet har en rad andra positiva effekter som inte alls har med fåfänga att göra. Det är vetenskapligt bevisat att solbad har gynnsamma effekter på ämnesomsättningen, nervsystemet, hjärtat, blodcirkulationen och på blodet. Det påverkar även vår prestationsförmåga.
Vitamin D3 är viktigt för oss för att vi ska må bra och känna oss friska. Vitamin D3 bildas genom solens ultravioletta strålar och under vinterhalvåret som är den mörkare tiden på året kan solbad i solarium jämna ut eventuell brist på vitaminen. Dessutom är det väldigt skön och avkopplande att sola solarium. Kom in till oss och upplev själv!
Fråga*
Email*
Namn*
Mobilnummer*
Jag godkänner att min fråga och svar eventuellt läggs ut på Onsala.se

The new wider keys with come over here the butterfly mechanism is a fantastic keyboard